Paylike Fizetési Kapu – A Teljes Útmutató Webshopoknak

Olvasási idő: 4 perc
NAN/5 (4)

A Paylike payment gateway (fizetési kapu) szolgáltató jött, látott és elnyerte szívünk. Gyakorlatilag egyik hétről a másikra jelent meg a dán pénzügyi szolgáltató és egyre elterjedtebb kis hazánkban is. Ezt mindenképpen elősegíti, hogy magyar nyelven is elérhető a weboldaluk és talán (már amennyire tudom, én angolul beszéltem velük) az ügyfélszolgálat is.

Számos valutát, így a HUF-ot is elfogadják, ráadásul a legtöbb webshop motorhoz kész integrációval rendelkeznek, így szinte garantálható volt a siker.

Miért jó a Paylike használata?

1.  Gyors ügyfélszolgálat

A két nagy magyarral ellentétben, akik imádják, ha kimaxolhatják a törvényileg kötelezett 15 munkanapos válaszidőt (ami technikailag 3 hét) a Paylike van, hogy 1-2 órán belül válaszol. Ez nyilván eléggé felgyorsítja a folyamatokat és kb. itt sikerült is teljesen megnyerniük, tekintve, hogy az itthoniakkal konkrétan évek óta folyamatosan csak küzdök.

paylike 3D secure

2. Gyors elfogadás

A Paylike-kal konkrétan a regisztrációt követően már el is fogadni a fizetéseket, ami úgy gondolom zseniális, ha azonnali vészmegoldásra van az embernek szüksége – mert pl. a másik fizetési kapu leállt. Ugyan a kifizetés csak az azonosítás után történik, de az sem lassú – hacsak nem valamilyen magas kockázatú üzletágról van szó, azonnal megtörténik, nem kérdeznek vissza. Nálam már volt, aminél mentünk 1-2 kört a Paylike ügyfélszolgálatával, hogy elfogadják-e, de az is megvolt 2 napon belül tokkal-vonóval, olyat pedig még nem hallottam, hogy visszautasítottak volna bárkit is.

Ezzel pedig letaszította a Braintree-t is, hisz ahhoz képest olcsóbb és ott keményen meg kell küzdeni az embernek az elfogadásért – nekem eddig kb. 5/4-et visszadobtak.

3. Egyszerű integráció

Egy dán fizetési kapu, ami már integrál az UNAS-sal… Látszik, hogy fontos piac vagyunk nekik (ezt meg is erősítették nekem emailben. :))

Tehát a legtöbb webshop motorhoz egyszerűen és gyorsan a Paylike “gyári” dobozos megoldásával integrálható, már elérhető:

 • WooCommerce
 • Magento
 • Prestashop
 • Opencart
 • Unas
 • Shopify pedig hamarosan érkezik.

Shoprenterhez még nincs. Ránéztem az API doksijukra, egyedi megoldáshoz integrálni sem tűnik nagyon bonyolultnak.

Mennyibe kerül a Paylike használata?

Az árazás érdekes üzletpolitikát takar. Mindenkinek flat fee jár, azaz nem mondhatjuk, hogy nem átlátható a Paylike árazása:

Összesen

1,1% + 75 Ft

a tranzakciós díj, ami egyrészt véleményem szerint ANNYIRA nem olcsó (bár egy Paypalhez képest kifejezetten kellemes). Ugyanakkor valószínűleg komolyabb tranzakciós szám mellett lehet velük alkudni, de tudom, hogy a magyar szolgáltatók is ennél lentebb mennek, ha sok rendelésed van.

Csatlakozási díj nincs, ami mondjuk egy Simplepay 50.000 Ft-os díjával szemben eléggé kecsegtető.

paylike bankkartyas fizetes
Bárkinek tudsz fizetési linket generálni

A Paylike webáruház esetén különösen jól jön

 • Jól tud jönni, ha környező országokba is eladunk, mert az elfogadás és kifizetés is történhet számos különböző pénznemben, így nem kell “feleslegesen” EUR, vagy egyéb bankszámlákat fenntartanunk, amik ugye itthon elég költségesek tudnak lenni.
 • Woocommerce alapú webáruház esetén különösen jó kis szolgáltató, mert a magyar fizetési kapukkal ellentétben alapból integrál a Woo Subscriptions-szel, amivel feliratkozós modellben tudunk rendeléseket teljesíteni.
 • A Paylike a tokenizálást is támogatja, ezért one click upsellekhez is használható (bár ehhez fejleszteni kell.)
 • Ha kifogsz egy vásárlót, akinek valamilyen rendelésen kívül fizetést kéne rendezni (pl. fennakadt az utánvét ellenőrön és ki akarod fizettetni a felesleges szállítást, vagy a visszáru költségét), végre van alternatíva a banki átutaláson túl. Csak generálsz egy fizetési linket és tud fizetni egyszerúen – csak számlázni ne felejts el.

Egyéb főbb funkciók

 • 3D Secure – A protokoll elérhető, az extra biztonság érdekében.
 • Egyéni fizetési űrlapok – Ha szeretnéd, személyre szabhatod, hogy néz ki minden (white label).
 • Dinamikus leíró – Hozzáadhatunk a bankszámlakivonathoz bármit, hogy a vevő könnyedén azonosíthasson minket.
 • Fizetési linkek – Generálhatsz egyszer használatos URL-eket, amin fizethet bárki.
 • Virtuális POS – Hasonlóan a fentihez, csak megnyitod egy tableten és bárhol tudsz személyesen is kártyát elfogadni.

Paylike kifizetés

A kifizetés heti elszámolásban, AUTOMATIKUSAN történik, minden szerdán kerül rá sor. A kifizetett összegről emailt is küldenek és az előző heti, legkésőbb hétfőig beérkezett összegeket küldik. Tehát, ha kedden fizetnek nálad, nem másnap kapod meg, hanem az utána való héten.

Az összeg általában még vagy aznap később, de legkésőbb csütörtökön meg szokott érkezni. Természetesen a Paylike a számládról már eleve levonja a jutalékukat, a maradék kerülhetNE kifizetésre. DE!

FONTOS: A Paylike 80 napra visszatart 5% biztonsági tartalékot. A 80 nap elteltével pedig ezt is kiküldik.

Tehát, ha valaki fizet neked 1000 Ft-ot, akkor lejön az 1,1%+ 75Ft jutalék, ami ebben az esetben ugye 86 Ft. Ebből pedig lejön az 5% tartalék, ami 46,2 Ft. Így a kifizetés összesen kerekítve 878 Ft lesz, majd 80 nappal később 46 Ft. Egyszerű, ugye? 🙂

Szeretnéd bevezetni, de nem tudod mit kell tenned? Segítünk! Egyszeri 10.000 Ft-ért átvállaljuk helyetted az ügyintézést.

Kérem az ügyintézést!

 

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk és akár adsz egy esélyt a Paylike-nak! Egy dolgot tarts szem előtt: a Paylike NEM irányít át egy banki oldalra, mint akár az OTP, hanem csak egy kis felugró ablakban lehet fizetni. Ez magyarországon még bizalmatlansági problémákhoz vezethet, érdemes letesztelni, hogy visszaesik-e a konverziód bevezetés után (az is lehet, hogy nőni fog, ki tudja?).

Értékeld a cikket!

Szólj hozzá!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Mihala Ferenc

Kiugrott IT projektmenedzserként vittem dollármilliós projekteket nagy telekommunikációs cégekkel 3 kontinensen. Legelső webáruházam a 8. napjától már 70.000 forintos forgalmat bonyolított (fogyiteát árultam). Tanácsadással is foglalkozom, és e-kereskedelemmel kapcsolatos tréningeket tartok. Adtam el online fittneszprogramtól kezdve házimézen, túracipőkön és esküvői ruhákon át, videójátékokon keresztül, csigakrémig rengeteg mindent.

Kapcsolodó bejegyzések

TÖBB ELADÁS Növekvő Profit

Már van működő webáruházad? Gyere, nézzük meg, miként válthatsz sebességet webshop marketing segítségével és érheted el a következő szintet.

Beszélgessünk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!